22. srpna 2012

For summer days

VEDRO! Všude je děsný vedro - ano, to slýchám pomalu každou minutu. Můžu Vám říct, že s tím naprosto souhlasím. Nejraději bych byla pořád ve vodě, pila chlazené drinky a nic nedělala. Na takovéhle úmorné dny jsem dnes připravila velice jednoduchý-rychlý-chuťově-výborný dezert, o který se s Vámi chci podělit. Je to recept mé tety, u které, mi vždycky hrozně chutnal a já si na něj nedávno vzpomněla. 

Budete potřebovat: piškoty, zakysanou smetanu, přesnídávku, skořici, vanilkový cukr, jakékoliv sezónní ovoce a na ozdobu meduňku 
Postup: Na dno misky rozložte piškoty, potřete vrstvou zakysané smetany a pocukrujte vanilkovým cukrem.  Přidejte nakrájené ovoce, znovu vrstvu piškotů a na ni přesnídávku. Takto pokračujte, dokud nebudete mít misku plnou. Na poslední vrstvu zakysané smetany rozložte ovoce, pocukrujte, posypte skořicí a ozdobte meduňkou. Není na tom rozhodně nic složitého! Hotový dezert dejte alespoň na 1 hodinu odpočinout do lednice - piškoty se skvěle proleží a osvěžující dezert je na světě! :)

3 komentáře:

  1. MNÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁM, DĚKUJU ZA RECEPT!!!! :)

    OdpovědětVymazat
  2. v létě nějak vůbec nemám inspiraci ve vaření, protože hlad není tak intenzivní, ale chutě pracují. tuhle dobrůtku bych si v horkém dni dala hned :) takže děkuji za recept!

    OdpovědětVymazat